از روزگاران قديم نان يکي از مظاهر اساسي تمدن بوده است. نان خوب حاصل واکنشهاي شيميايي است. اجزاي اصلي نان مخمر، آرد، آب و نمک است.
آرد شامل نشاسته و پروتئين است. آرد و آب با مخمر آميخته مي شوند تا خمير به دست آيد در خمير آميخته، آب و پروتئين زنجيره هاي مولکولي در هم پيچيده اي به نام گلوتن ايجاد مي کند. وقتي خمير ورز داده مي شود اين زنجيرها رديف مي شوند و خمير صاف و يکدست مي شود. نشاسته موجود در خمير هم با آب به صورت ماده اي ژله اي در مي آيد و ساختار خاصي به خمير مي دهد.
مخمر، موجودي زنده و تک سلولي از نوع قارچ يا کپک است. وقتي مخمر با آب فعال مي شود نشاسته موجود در آرد را هضم مي کند و با اين عمل کربن دي اکسيد و الکل آزاد مي شود.
در پختن نان، کربن دي اکسيد به صورت حباب در مي آيد و گلوتن موجود در خمير اين حبابها را محبوس مي کند. وقتي که مخمر، کربن دي اکسيد توليد مي کند، خمير پف مي کند يا به اصطلاح ور مي آيد. نمک، طعم نان را بهتر مي کند و از فرو پاشي گلوتن و ورآمدن بسيار سريع نان جلوگيري مي کند.
به هنگام پخته شدن نان، گاز محبوس در حبابها منبسط و سبب حباب زدن خمير مي شود در اين حال مخمر کشته و الکل تبخير مي شود که رنگ و بوي فريبنده اي به نان مي دهد.
نظرات شما عزیزان:
.gif)
پاسخ: سلام. شما نمره بالا میخواید و بابت اون میخواین دوباره امتحان بدین ولی با توجه به شرایط من و اینکه بیشتر از سه هفته است که من ملایر نیستم, امکان طرح سوال و ... وجود نداره.
موفق باشید
.gif)
پاسخ: عزیزم, متاسفانه برگزاری مجدد امتحان میانترم امکانپذیر نیست.
لطفا اگه نشد سوال طرح کنید مبنای نمره ی نهایی رو امتحان ترم بزارید ,
با تشکر
پاسخ: تقریبا امکانش در حد صفره, مبنا هم نمیتونه امتحان پایانی باشه چون بیشتر فصول رو در میانترم امتحان دادید. بازم سعی میکنم تا آخر اردیبهشت خبر بدم که تصمیم نهایی چیه.
پاسخ: سلام عزیزم. در حال حاضر دیگه راهی وجود نداره. من ملایر نیستم و نمیتونم امتحان برگزار کنم. در ضمن شما از روز اول ترم تاریخ امتحان میانترم رو میدونستید و باید بهتر برنامه ریزی میکردید. با پروژه و .. هم اصلا موافق نیستم. باز هم اگر امکان داشت فقط برای کسانی که کمتر از نصف نمره میانترم را کسب کرده اند سوال طرح میکنم.(اگر امکان داشت!(